Hírlevél

HERA–HÍRLEVÉL

Kedves HERA-tagok, tisztelt Érdeklődők!

Az alábbiakban az Európai Nevelés- és Oktatáskutatók Szövetsége (EERA) valamint hazai tagszervezete, a Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének (HERA) aktuális eseményeiről, híreiről, újdonságairól olvashatnak.

EERA_HERA_Hírlevél_2011_1.

 

HERA_Hírlevél_2012_1

HERA

A HERA szervezet hivatalos folyóirata, a Pedagógia-Online – Hungarian Educational Research Journal (PO-HERJ) folyamatos publikálási lehetőséget kínál a hazai oktatás- és neveléskutatóknak. A publikálás technikai részleteiről itt lehet tájékozódni: http://pedagogia-online.hu/herj/szerzoknek/.

 

KUTATÁSI REGISZTER A HERA vezetősége a hazai kutatások koordinációja érdekében a kutatások egy adatbázisba való regisztrációját javasolja a HERA iránt érdeklődőknek. Kutatásaink megjelenítése alakuló hálózataink, a hazai network-ök kialakítását segíti. Kérjük, legyenek szívesek feltölteni támogatott kutatásaikat a CHERD honlapján található kutatási adatbázisba (CHERD-Kutatástár menüpont)!

 

WEBINÁRIUM 2011. szeptember 19-én 18.00 és 19.30 között a HERA lehetőséget biztosít helyi szervezetei és bemutatkozására és eddigi eredményeink bemutatására. Helyszín: ELTE PPK Kazinczy utcai épületében (405-ös terem). Az esemény a http://pedagogia-online.ning.com/ oldalon online követhető, tartalma a rendezvényt követően is elérhető.

 

Ösztöndíj Az idei ECER konferencia ösztöndíjának nyertesei között két magyarországi előadó is szerepel. Gratulálunk! Az EERA által kínált ösztöndíjak a következő helyen tekinthetők meg: http://www.eera.de/ecer2011/early-researchers/ecer-conference-support/, illetve http://www.eera.de/about/promoting-early-researchers/.

Kapcsolat: heraszervezet@gmail.com

 

 


EERA

PUBLIKÁCIÓ Az EERA hivatalos folyóirata, a European Educational Research Journal (EERJ) olyan lektorált online médium, mely az európai oktatáskutatási tér kialakítását kívánja elősegíteni. A folyóiratban tanulmányok, kutatási beszámolók és recenziók jelennek meg, az EERJ iroda örömmel fogadja a publikálásra szánt írásokat és a recenzálásra szánt köteteket.

 

FINANSZÍROZÁS Az EERA igyekszik befolyással lenni az Európai Uniós keretekből finanszírozott kutatások alakítására. Jelenleg még a hetes keretprogram (2007–2013) van kifutóban, ám az EERA bekapcsolódott a 2012–2017-es futamidejű FP8-as programról folytatott tárgyalásokba. Az EERA nyílt válaszlevele többek között hangsúlyozza a társadalom- és bölcsészettudományok, így az oktatáskutatás, valamint a legszélesebb körben értelmezett társadalmi jelenségek újbóli beemelését az EU és a kutatásfinanszírozás látókörébe.

 

WERA Az EERA igyekszik a világméretű oktatáskutatási véráramba bekapcsolódni, így az amerikai székhelyű, igen fiatal életű WERA kezdeményezésében is osztozik. Az indítvány célja olyan nemzetközi kutató network-ök létrehozása, amelyek főként virtuális úton dolgoznak új, előremutató kutatási irányokon és beszámolókon maximum három évig.

 

ECER 2012 Bár még a 2011-es év ECER konferenciája sem zajlott le, a 2012. évi találkozó helyszínét már nyilvánosságra hozták, amely a spanyolországi Cadiz városa lesz, időpontja: 2012. szeptember 17–21.

 

 


Vélemény, hozzászólás?