Kutatótanárok támogatása

A Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete támogatást kínál azoknak, akik a kutató tanári / pedagógusi programot megpályázzák, abban részt vesznek.

Kutatótanár a pedagógus-életpályamodellben letölthető változat

Amit nyújtunk:

 

Fölkészítünk a pályázásra

●       segítünk a témaválasztásban, (elsősorban a HERA szakosztályainak tudása alapján);

●       megkeressük a pályázó számára a további kutatási partnert, és közvetítünk is;

●       segítünk a kutatási terv kidolgozásában;

●       fórumot szervezünk a kutatási terv megvitatására a pályázat benyújtása előtt (az iskola és a tantestület bevonásával);

●       együttműködési megállapodást kötünk a pályázóval és intézményével (iskolájával);

●       a jobb együttműködés elősegítésére – igény esetén – külön szakosztály szervezünk a kutató tanároknak / pedagógusoknak.

 

Végigkísérjük a kutatás menetét

●       konzulenst kérünk föl, illetve javaslunk;

●       segítünk kialakítani a kutatás ütemtervét, támogatjuk annak betartását;

●       évente megrendezzük a részeredmények vitáját;

●       segítünk a kutatáshoz szükséges nemzetközi tudományos kapcsolatok kialakításában, megkeressük a megfelelő network-öt anyaszervezetünkön, az EERA-n belül.

●       megszervezzük a kutatás záróvitáját (elnök, opponensek, vitaülés) az iskola és a tantestület bevonásával.

 

Részt veszünk az eredmények értékelésében és megismertetésében

●       publikációs felületet biztosítunk a HERA honlapján (külön menüpontban vagy kapcsolódó webhelyen), valamint a HERA által javasolt tudományos közösségi oldalakon (Academia.edu, ResearchGate)

●       fölkészítünk a HERA közgyűléséhez kapcsolódó éves konferenciára, segítünk további megfelelő hazai és nemzetközi tudományos konferenciákon való részvételben (kiemelten az European Educational Research Association éves konferenciáin, ECER)

●       részt vállalunk és megjelenítjük a tudomány szempontját az értékelő zsűriben

 

Amit kérünk

 

●       Elköteleződést a kutatás iránt. Elsősorban olyanok megkeresését várjuk, akik tudományos kutatóvá kívánják fejleszteni magukat, és vállalni akarják az ezzel járó terheket.

 

●       Elkötelezettséget a gyakorló tanárok / pedagógusok iránt. Olyan kutató tanárokra / pedagógusokra számítunk, akik megszerzett tudásukat a tanári pályán kívánják hasznosítani, és akik mentorálni kívánják, tudják és akarják kutató tanár kollégáikat is.

 

●       Önfejlesztést és továbbtanulást. Ehhez önfejlesztés és továbbtanulás szükséges. Olyan kutató tanárokat / pedagógusokat keresünk, akik szakmai-tudományos karrierjük során további fokozatokat is szeretnének elérni. Ehhez segítünk megkeresni a megfelelő továbbtanulási formát (magiszteri, doktori fokozat).

 

●       Részvételt a tudományos közéletben. A kutató tanárok / pedagógusok azzal járulhatnak hozzá a HERA segítségnyújtásához, ha aktivan részt vesznek a HERA közéletében (belépnek szervezetünkbe), és támogatják egymást kutató munkáját.